Loading

Deciliters

Branding, Design, Events

Vraag

Vraag een dance liefhebber in Apeldoorn naar Deciliters en de kans is zeer klein dat ze jou vragen wie of wat het is. Deze organisatie gaat al sinds 2012 mee in de Apeldoornse dance scene en met hun rauwe underground house stijl is het een gevestigde organisatie. Met een aantal edities per jaar in een popzaal en een festival-editie in de zomer breken ze elke keer de fundering van de Gigant een klein stukje af.

Concept

Elk jaar gaat de oude vormgeving op de schop en verzinnen we iets nieuws. De stijl is ooit begonnen met fotografie als basis. Abstracte vormen in gebouwen was het uitgangspunt en elke foto is terug te vinden in één van de straten van Apeldoorn. Hierdoor werd het ook echt persoonlijk. De laatste twee jaren zijn we van de fotografie afgestapt en draait het vooral om illustraties. Het artwork en de visie is hiermee ook 180 graden gedraaid zonder de kern uit het oog te verliezen.

House makes you wanna move, get into the groove

Huisstijl 2017/2018

Voor 2017/2018 zijn we eens helemaal opnieuw begonnen met zowel het artwork als de visie. Na een brainstormsessie en een flink aantal schetsen op papier was het duidelijk. De fotografie hebben we losgelaten en het volledige artwork op illustraties gericht. Als basis is een Inca masker gebruikt dat we vervolgens in een eigen stijl hebben vormgegeven.

Decoratie zaal

Om de beleving van de bezoekers te verhogen is het masker als decoratie gebruikt. Verschillende onderdelen van het masker zijn op foamplaten uitgesneden en in een volgorde opgehangen in de zaal. Dit gaf diepte in het geheel dat zo’n vier bij vier meter is. Een VJ heeft vervolgens het artwork via een beamer op het masker geprojecteerd. Dit maakte het helemaal af.

Huisstijl 2016/2017

Met de gefotografeerde gebouwen in ons achterhoofd hebben wij abstracte 3D-elementen opgemaakt die Escher-achtig overkomen. Waar bij de ene kant de diepte naar achteren gaat, draait het onder helemaal om. Dit geeft een mooie dynamische vorm die perfect in het artwork past.

 

House music is disco’s revenge

[Frankie Knuckles]

A picture is worth a thousand words

De zoektocht naar de perfecte foto was elke keer weer een uitdaging en voor de bezoekers was het altijd raden op welke plek de foto in Apeldoorn was geschoten. Door de foto zo goed als zwart-wit te maken en het contrast te verhogen ontstond een ruige afbeelding die perfect aansluit bij de visie die Deciliters uit wil stralen.

Fotografie door Sven Scholten