Loading

Holzbrenner

Branding, Design, Web

Vraag

Holzbrenner is een techno freak die sinds 1998 bezig is met het draaien van techno op vinyl. Oorspronkelijk begonnen in 1994 met het draaien van hardcore maar na het horen van zijn eerste techno plaat was hij verkocht. Techno is in zijn ogen volwassener en tijdlozer dan de overige dance stijlen. Zijn analoge, rauwe en harde stijl van draaien moest vertaald worden naar een logo en huisstijl.

Concept

Als basis hebben wij de inleghoes gebruikt die elke vinyl plaat heeft. Deze papieren inleghoes is een belangrijk onderdeel van elke plaat. Door de inleghoes een kwartslag te draaien in de buitenhoes voorkom je stof en viezigheid. Naarmate de plaat veel gebruikt is gaat het papier er oud en verfrommeld uit zien. En dat gevoel komt terug in de website, social media en SoundCloud artwork.

It’s an analogue world we live in

Logo / font

Als basis is het lettertype Alexandria gekozen. Vervolgens is elke letter door middel van letter contouren aangepast naar een vorm die afwijkend is van het oorspronkelijke font. Hierdoor wordt het logo spannend en gewaagd wat perfect bij de uitstraling van deze artiest past. Het is één geheel geworden waardoor het een logo en beeldmerk in één is.

Webdesign

Voor het ontwerp is een uitsnede van het logo gebruikt die vervolgens is vergroot naar een formaat van 2600 pixels. Hierdoor is er een abstracte vorm ontstaan die gevuld is met verschillende foto’s die de artiest zelf geschoten heeft. De achtergrond heeft een structuur van papier wat doet denken aan de papieren inleghoezen die bij elke vinyl plaat geleverd wordt.

Website

De website is zo clean mogelijk opgezet; geen lange teksten maar strak artwork en abstracte fotografie. Deze site is volledig maatwerk: geen template ingekocht maar gebouwd op ons eigen framework. Dit maakt zo’n opdracht gelijk een stuk uitdagender.

Bekijk de website

SoundCloud

Zoals bijna elke artiest heeft Holzbrenner ook een SoundCloud account om zijn draaikunsten te delen met liefhebbers. Het vierkante artwork sluit perfect aan op de vierkante vorm van elk vinyl album of E.P.

Holzbrenner op soundcloud

 

 

Missie en visie

Holzbrenner staat voor stevige hardhouten techno: glad geschuurd met een likje verf aan de ene kant en vinnige splinters op een ruw oppervlak aan de andere kant. De zoektocht naar het juiste zwarte goud om hier één geheel van te maken is essentieel. Zoals Holzbrenner zelf zegt: 100% vinyl, met een ander medium neem ik simpelweg geen genoegen.

Maar er is meer muziek te vinden dan alleen techno. In elke stoffige platenzaak die onze aarde rijk is begint de verslaving om je collectie te vergroten weer toe te nemen. En na het vinden en luisteren van sommige juweeltjes trekt mijn autonoom zenuwstelsel samen, lopen de koude rillingen van emotie over mijn huid en heb ik maar één missie, deze track moet ik als de sodemieter thuis op mijn SL-1200 leggen. Hier begint vervolgens de speurtocht naar de verschillende combinaties die mijn platen collectie rijk is.

En na het vinden van zo’n perfecte combi schreeuw je maar één ding: BAMM, deze overgang is sick!

“BAMM, deze overgang is sick!”